Seria iPhone 12 este cea mai recenta de la Apple, iar seria S21 este cea mai recenta de la Samsung. iPhone 12 este modelul de baza al seriei si este accesibil, iar Galaxy S21 este modelul de baza si cel mai accesibil. Cu toate acestea, ambele promit cele mai bune camere, cele mai bune tehnologii si functii. Fiecare are cate ceva special, dar daca decizia ta intre cele 2 depinde de camera, in randurile de mai jos voi compara camerele celor 2 telefoane, deci ramai cu ochii pe comparatie.

iPhone 12 costa 829 de dolari, are 2 camere de spate (lat si ultrawide), iar Samsung Galaxy S21 costa 800 de dolari si are 3 camere de spate (obiectiv lat, ultrawide si un teleobiectiv). Samsung are multe functii, 2 moduri Pro, 2 moduri Portret. iPhone 12 are aceeasi aplicatie a camerei de pana acum, fiind mai usor de folosit.

Pe timp de lumina, ambele telefoanele realizeaza poze foarte bune. Galaxy S21 are o camera principala de 12 MP, iar pozele sunt luminoase si culorile au tonuri mai reci, doar ca nu sunt chiar atat de clare precum era de asteptat. Camera principala de la iPhone 12 este tot de 12 MP, iar pozele sunt mai clare decat cele de la S21, culorile sunt mai calde. 

Ambele telefoane au unghiuri ultra-largi de 12 MP. Obiectivul de la S21 cuprinde mai multe detalii in umbra, iar cel de la iPhone 12 are o expunere foarte buna si impiedica evidentierea sa devina alba. 

Cand vine vorba de zoom, S21 are un zoom mult mai bun decat iPhone 12. Teleobiectivul de 64 MP permite un zoom de 30x, iar iPhone 12 nu are teleobiectiv. Chiar daca pozele cu iPhone 12 la 3x arata bine, cele de la S21 arata mult mai bine. 

Ambele telefoane au modul de noapte si ambele realizeaza poze foarte bune, doar ca S21 are o lumina mai buna, iar iPhone 12 are culori prea ascutite si se reflecta lumina. S21 ajuta la o reducere a zgomotului, astfel ca pozele sunt mult mai netede, doar ca nu au detalii.

Cat despre camera frontala, iPhone 12 realizeaza poze mai echilibrate, tonurile pielii sunt mai echilibrate, dar acest lucru se datoreaza focalizarii fixe. Camera frontala de la S21 are focalizare automata.

S21 poate sa filmeze pana la 8K, dar nu sunt chiar atat de bune, pentru ca vei face multe compromisuri, iar fisierele vor fi prea mari. Videoclipurile 4K sunt foarte bune, dar cele 4K de la iPhone 12 au o calitate mai buna a imaginii si culorile sunt mai bogate.

Prin urmare, ambele telefoane au camere foarte bune, fiecare are avantaje si dezavantaje, dar Galaxy S21 are mai multe moduri, mai multe optiuni si setari, iar iPhone 12 este mai simplu de utilizat, acum depinde de tine ce preferinte ai.