Nimeni nu isi doreste ca telefonul sau sa se strice, pentru ca inseamna costuri destul de mari, mai ales daca ai un telefon scump. Doar ca unele defectiuni nu sunt cauzate de tine, dar tot este necesara o reparatie. Dar cand vine vorba de a alege un service gsm, nu trebuie sa mergi la primul service gsm care iti iese in cale, ci trebuie ales in functie de ce tip de telefon ai, adica IOS sau Android. Ele sunt 2 tipuri de telefoane diferite si presupun reparatii diferite. Asa ca, daca vrei sa afli cum trebui sa alegi service-ul gsm potrivit pentru telefoanele tale, urmareste randurile de mai jos. 

Daca ai un IOS, trebuie sa stii ca acest tip de telefon este unul mai pretentios, mai fragil si mai sensibil, de aceea are nevoie de o reparatie mai speciala in care sa i se acorde o atentie totala. Sa presupunem ca ai un Iphone 8, l-ai scapat si i-ai spart ecranul, iar pentru o inlocuire a display-ului la Iphone 8, trebuie sa mergi la un service gsm specializat in reparatii de Iphone. Nu inseamna ca cei de la service-urile universale nu se pricep, doar ca este posibil sa nu aiba pe stoc piesele sau instrumentele necesare, ceea ce inseamna ca reparatia va dura mai mult si este posibil ca la unele reparatii sa nu fie chiar atat de experimentati. Asa ca, daca ai un Iphone este de preferat sa mergi la un service gsm specializat pe reparatii de Iphone, indiferent ce defectiune are telefonul tau.

In schimb, daca ai un Android, ma gandesc ca stii ca acest tip de telefon nu este atat de fragil, sensibil si pretentios si poti sa mergi cu el la orice service gsm universal.

Exista o modalitate de a repara telefonul care este destinat doar celor care se pricep la reparatii si au tot ce este necesar pentru reparatii la ei acasa. Deci da, poti sa iti repari singur telefonul de acasa pentru a economisi niste bani, dar doar cu conditia mentionata. In caz contrar, exista unele piese care sunt sensibile si daca ele nu trebuiesc atinse si tu le-ai atins, este posibil ca ele sa se fi stricat, ceea ce inseamna ca tot la service vei ajunge, doar ca va trebui sa platesti dublu.

Daca esti norocos si ai telefonul in garantie si s-a stricat, trebuie sa mergi la companie in baza bonului si a certificatului de garantie, iar toate costurile vor fi suportate de catre companie, iar tu nu va trebui sa platesti nimic.

Acestea fiind spuse, daca ai un IOS trebuie sa mergi la un service gsm specializat in reparatii de Iphone, daca ai un Android poti sa mergi la un service gsm universal. Dar indiferent de ce tip de telefon ai, nu incerca sa il repari singur de acasa daca nu te pricepi si daca nu ai tot ce este necesar pentru reparatie, pentru ca s-ar putea sa platesti dublu in cele din urma.