Daca esti un fan al dispozitivelor de la Apple, poate ca ai vre sa afle mai multe detalii despre renumit MacBook Pro de 16 inci. Tastatura a fost un mare dezavantaj pentru companie, pe langa faptul ca nu era bune pentru o munca mai serioasa, se mai si destramau. In ultimii ani, MacBook-urile avea niste procesoare foarte vechi, care nu isi facea treaba asa cum ar trebui. 

Dar, MacBook Pro de 16 inci are o tastatura mult mai buna, difuzoarele mai bune, o baterie mai mare, ecran mai mare si un design mai premium. In general, laptopurile nu au o asa buna calitatea audio, dar MacBook Pro 16 a incercat sa ofere o calitate mai buna, avand cele mai bune difuzoare pe care le-a avut un laptop pana acum. Acesta are cel mai bogat sistem de sunet pe care l-a avut vreun laptop vreodata. Are foarte multe detalii, un bas foarte profund, puternic. 

O alta schimbare foarte importanta este tastatura. In sfarsit Apple a renuntat la tastatura de tip fluture pe care a introdus-o in anul 2015. Aceasta tastatura este mai confortabila si mai buna. MacBook Pro 16 are o iluminare de spate a tastaturii cu LED. Tocuhpad-ul este foarte mare, in comparatie cu tastatura. TouchBar-ul nu s-a modificat prea mult, doar ca are unele imbunatatiri. Comenzile rapide care se afla pe bara tactila se modifica cu fiecare aplicatie utilizata. 

Din denumire, se intelege ca ecranul are 16 inci, dar de fapt primeste doar 0,4 inci in plus fata de modelul anterior. Are un ecrap IPS LCD de 3072 x 1920 pixeli, nu este 4K, dar este destul de clar. MacBook Pro 16 nu are un ecran tactil, iar balamaua se inclina doar pana la 140 de grade, dar este suficient pentru o utilizare standard. 

Bateria este o alta imbunatatire pe care a adus-o Apple la MacBook Pro 16. Compania spune ca aceasta va rezista pana la 11 ore de utilizare, la o singura incarcare care este un rezultat foarte bun pentru un laptop cu un Core i9. Dupa 5 ore de redare a videoclipurile pe Youtube, s-a scurs 46% din baterie si a rezistat 10 ore si 53 de minute. 

Apple spune ca marginile mai mici ale laptopului au permis un ecran mai mare. Grafica pe care o foloseste MacBook Pro 16 este AMD Radeon. In timpul jocurilor, partea de sus a tastaturii se incalzeste. Are 4 porturi Thunderbolt 3 si exista inca o mufa pentru casti. 

Acestea fiind spuse, MacBook Pro 16 de la Apple primeste o serie de modificari semnificative, tastatura mai buna, durata de viata a bateriei mai lungi, difuzoare mai bune si un design mai premium. Se poate obtine un MacBook Pro 16 cu Core i7 sau i9.