Compania Apple vine cu primul Mac bazat pe ARM. Este un iMac de 27 de inci si are aceleasi preturi de pornire ca modelele de baza, de 1.799 de dolari, 1.999 de dolari si 2.299 de dolari. Ceea ce are in interior il face sa fie unul dintre cele mai bune Mac. Este potrivit si pentru studenti, pentru a invata de la distanta, pentru profesonisti in editare foto si video si are multe optiuni noi. Daca vrei sa afli mai multe detalii despre noul Apple iMac, te invit sa urmaresti randurile de mai jos. 

La interior este dotat cu procesoare Intel de-a 10-a generatie, noi placi grafice AMD Radeon 500, care sunt foarte necesare in editare foto sau video de 4K sau 8K. Totusi, avand atatea piese si specificatii noi, este dotat cu o camera web destul de slaba. 

In perioada de izolare, cand nu aveam voie sa iesim din casa, camerele web au fost foarte utile pentru ca ne mai puteam vedea cu prietenii, familia, rudele. Dar, chiar daca sunt laptopuri foarte bune, camerele web nu sunt chiar atat de bune, sunt doar decente. Poate ca ai observat acest lucru in videoconferintele de la Zoom sau Skype, cand o camera de 720 de pixeli nu ne ajuta atat de mult pe cat ar trebui. Lunile trecute, chiar aveam nevoie de calitate audio si a camerei web, iar acest lucru a devenit o specifiatie foarte importanta atunci cand vine vorba de cumpararea unui computer. 

Calitatea video este destul de buna la noul iMac, iar calitatea audio este decenta. Daca trebuie sa faci videoclipuri in care trebuie sa vorbesti mai mult, mai bine ai folosi un microfon extern pentru a obtine o calitate mai buna. Camera este dotata cu cipul T2 al companiei Apple, iar compania spune ca aceasta camera este capabila sa decteze fete in cadru. Acest lucru ajuta la ajustarea expunerii fetei pe fundal. Avand in vedere aceasta capacitate a iMac-ului, era de asteptat sa aiba recunoastere faciala, dar nu are. Noul iMac are un nou software EQ, care adauga cateva modificari audio, mai ales la volum. 

O alta caracterstica de ultima generatie este optiunea de sticla nano-textura, care este conceputa pentru a minimiza stralucirea ecranului. Asa ca, daca vrei sa investesti o suma de bani intr-un computer pe care sa il folosesti o perioada mai lunga de timp, ar fi bine sa ti cont de aceasta specificatie. Aceasta specificatie iti permite sa lucrezi si in lumina soarelui, pentru ca tot ce se afla pe ecran va fi vizibil. 

Acestea fiind spuse, daca ai nevoie de un nou computer, noul iMac vine cu cateva functii destul de bune si daca iti surade acest computer, poti sa il cumperi.