Stim cu toti ce panica si agitatie a provocat coronavirus si de aceea trebuie sa avem o grija deosebita la igiena noastra dar si la dezinfectarea diferilor obiecte pentru siguranta noastra. De asemenea, telefoanele trebuiesc si ele curatate si dezinfectate dar nu orice substanta pe care o folosim este una sigura, unele pot duce la deteriorarea telefonului sau chiar a componentelor interne care sunt greu de inlocuit si chiar scumpe. In vederea telefoanelor waterproof trebuie sa folosim substante care nu distruge suprafata care nu permite sa patrunda apa in telefon. Mai jos vom vedea cum se curata un telefon waterproof si ce substante nu trebuie sa folosesti pentru dezinfectarea telefoanelor. 

Fiind un telefon waterproof el poate sa reziste la apa, de aceea poate fi curatat cu apa. Desi telefoanele noi precum Iphone 7 sau Samsung Galaxy S rezista in 3 metri de apa timp de 30 de minute, este mai bine sa folosesti o carpa uda sau umeda pentru a-ti curata telefonul. Dupa care usuci telefonul cu o carpa moale si uscata pentru a elimina apa. Daca scufunnzi telefonul in apa, ea va intra in porturi si nu vei putea sa iti incarci telefonul pana nu se va usca. 

Acum vom face o lista cu 8 lucruri cu care sa nu iti cureti telefonu.

Incepem lista cu solutia de curatat oglinzi. Sa nu o folosesti pentru curatatea telefonului. Poate distruge foliile car acopera ecranul si il face rezistent la apa si ulei si in timp se va uza. Daca acel strat protector al ecranului se va deteriora, telefonul va fi vulnerabil la zgarieturi. 

Nici solutiile de curatat bucataria nu sunt recomandate, deoarece pot dauna stratului protecor, spun Bar Keepers Friend, Bon Ami si compania Apple. 

Nu folositi prosoape de hartie. Reziduurile pot ramane pe ecran si ecranul se poate chiar si zgaria. De aceea trebuie sa folositi o carpa microfibra. 

Alcoolul trebuie de asemenea evitat. Folosindu-l poate distruge stratul protector al ecranului si se va zgaria mai usor. Si compania Apple spune sa nu utilizezi alcoolul. 

Demachiantul nu este nici el recomandat. LeBeau sugereaza sa se foloseasca o carpa moale umeda. 

Telefonul nu trebuie curatat cu ajutorul aerului comprimat, deoarece duce la defectarea anumitor componente, in special microfonul. Compania Apple avertizeaza sa nu se utilizezi aerul comprimat.

Daca utilizezi sapunul automat ai nevoie de apa care dupa cum am spus poate sa intre in anumite porturi. De aceea se recomanda o carpa umeda. 

Incheiem lista cu otetul. Acesta va dauna ecranului. Compania Android sugereaza un amestec de 50/50 cu otet si apa distilata pentru curatarea laturilor si a spatelui telefonului. 

Asadar, chiar daca telefonul tau e waterproof nu trebuie sa il introduci in apa ci ai nevoie doar de o carpa umeda. Si sa ai mare atentie sa nu folosesti produsele de mai sus pentru ati curata telefonul, deoarece risti sa ti se defecteze.