Pana acum, am vorbit exclusiv despre trapperi, pentru ca trapul e atat de popular, iar creatorii de continut care au trecut pe muzica intr-un mod mai serios au invatat sa cante trap, majoritatea. Evident, exista o categorie de fani hip hop care inca sunt atrasi de rapul clasic, cel cu dume avansate si cu mesaj. La urma urmei, nu toti sunt pusti sa asculte un cantec despre golani care se “flexeaza” cu bani, femei si masini. Sunt unii rapperi, insa, care au dume retardade in care se ascund mesaje sociale puternice, dar sunt prezentate sub forma de satira la adresa unor stereotipuri sau trenduri. Nu poate fi numit “comedy hip hop”, pentru ca nu e atat de evident, dar daca ai sub 18 ani si mentalitatea ca in rap canti doar despre ceea ce traiesti, atunci o sa crezi despre rapperii respectivi ca ei chiar sunt exact asa cum se descriu ca sunt. 

Evident, despre persoana despre care voi vorbi azi nu se stie daca se poate numi sau nu rapper. Nici el nu-si pune eticheta asta, desi e mult mai vechi in muzica. Acum 7 ani, cine si-ar fi inchipuit ca “retardatul ala care isi bate joc de desene” (parodiile Satana Cartoons) va ajunge sa cante? Bine, pe atunci nimeni nu-si inchipuia ca o sa ajunga sa faca vlog, sau ca vlogurile vor ajunge asa de populare in primul rand. De asemenea, avand in vedere ca face asta de mai mult timp, sunt mai multe de spus despre Codrin decat despre orice alt Youtuber devenit artist despre care am scris pana acum. Pentru ca omul, spre deosebire de ceilalti, are o discografie in spate. 

Codrin a scos prima piesa prin noiembrie 2013, “Foc, S****z si Jale”, cu Echo si Sesu, prin care raspundea celor care il criticau pentru Satana Cartoons. Diferenta e ca Echo si Sesu erau doi rapperi care faceau muzica de mult, iar Codrin era doar vocea de la Satana Cartoons. Deci da, nici macar vlogger, pentru ca si-a diversificat continutul abia prin 2014. Cu toate astea, a cantat destul de bine si a avut dume destul de bune. 

Tot in 2014, Codrin a scos piesa “Copilarie”, tot cu Echo si Sesu. Si aici a avut un flow mai bun spre deosebire de prima, si versuri mai profunde decat pe orice alta piesa a scos pana in prezent. “Cine se-aseamana se-aduna, e adevarat, te asigur / Tocmai de aia stateam eu inca de mic tot singur” nu sunt versuri pe care o sa le intalnesti la alti creatori de continut. Sau “Au incercat sa ma hraneasca cu doctina si credinta / Si m-au convins ca societatea-i lacomie contra fiinta”. Din pacate, ambele piese au disparut odata cu canalul vechi, care s-a inchis de la numarul de strike-uri. A fost interesant, primul vlogger care a colaborat cu artisti pe bune, desi in underground. Si asa a aparut una din cele mai controversate (?) trupe in hip hopul romanesc.

Continuarea in articolul urmator…