In august 2015, la un an de la piesa “Copilarie”, Codrin, Echo si Sesu au revenit cu un alt single, “Primu’ Foc”, in formatul BAZOOKA. Trupa hip hop din doi rapperi si un vlogger si au anuntat ca isi vor lansa primul album curand. Da, in loc sa mai scoata piese single, ei au preferat sa scoata direct album dupa primul single. Aparent, tot atunci a inceput sa ia muzica mai in serios. Sau, cel putin, sa faca muzica la modul mai serios. In septembrie, a lansat Forme, prima lui piesa solo. Si, pana in 2019, singura piesa solo din repertoriu, desi a mai incarcat “freestyle-uri” pe canalul sau de Facebook. 

In august 2016, a iesit si primul album BAZOOKA, intitulat, simplu “Asta e BAZOOKA”. Un album cu un sound si o lirica atat de asemanatoare cu cea a Parazitii, incat a fost numita o copie mai low-key a trupei. Iar Codrin a fost comparat cu un Cheloo mai obez (pe atunci acumulase atat de mult in kilograme ca erau glumele alea ca ar fi mancat planete). Desi, din nou, sunt si de pe albumul respectiv piese ca “Asta e BAZOOKA” sau “ADHD”, care au ajuns la 2.2 milioane, respectiv 1 milion de vizionari. Asta in conditiile in care tot albumul a fost inregistrat intre doua saltele. Sau piese underrated, ca “Punctul G”, “Victime Colaterale” (cu Jarv), “M*** la Stat” si “Textura pe Text” (cu FreakaDaDisk, DJ-ul celor de la Parazitii). 

Al doilea album, “Trotineta cu Trei Roti”, a aparut un an mai tarziu. Ce-mi place la acel album a fost faptul ca fiecare are cate o piesa solo, sau in lumea lui, sub brandul trupei. Evident, “Codrin in Lumea Lui” e a doua cea mai populara piesa de pe albumul respectiv, cu un total de 1.6 milioane de vizualizari. Cea mai populara fiind piesa dupa care e numit albumul, cu 2.7 milioane de vizualizari, insa per total a fost un album mai slab ca primul. Poate doar “Cade Greu” si “Ni Se Scoala P***” ar merita mentionate dintre piesele de pe albumul respectiv.

Dupa ce s-a lansat al doilea album, Sesu a parasit BAZOOKA, care a devenit astfel un duo, doar cu Echo si Codrin. Care au scos si o multime de piese solo impreuna, mai mult pe albumele lui Echo, din care cea mai buna ar fi “La Colindat”. Tot dupa, Codrin a scos, prin septembrie, piesa “2K17 (#sticletiinaibii)”, una in care isi bate joc de trap sub identitatea celui mai prost personaj de la Sambata cu Satana. Program care pare sa fi disparut iremediabil de pe canalul vloggerului si artistului din Oradea. 

In orice caz, pana acum, stilul lui, desi unul destul de asemanator cu cel al lui Cheloo, e unul cu multe glume deocheate si metafore retardate cu subinteles mai “underground”. Poate fi Codrin clasificat drept rapper? Intr-o oarecare masura da, avand in vedere tot ce a cantat acum in hip hop. Nu este unul dintre cei mai buni, dar are un stil liric aparte, ceea ce inseamna ceva.

Continuarea in articolul urmator…