Da, problemele cu Apple Pay sunt, in mare parte, doar in Germania. Si nu, nu sunt probleme tehnice, ci mai degraba probleme cu autoritatile. Iar autoritatile nemtesti par sa fi pus gand rau serviciului de plati al companiei din Copertino. Cu alte cuvinte, autoritatile din Germania ar putea forta Apple sa-si revizuie politicile in baza carora functioneaza Apple Pay. Iar motivul principal pentru care Parlamentul Republicii Federale (Bundestagul) si-a tintit atentia asupra serviciului de plati al celor de la Apple este modul in care compania din Copertino colecteaza bani de pe urma acestuia. In Bundestag, a fost depus un proiect de lege destul de controversat, ce pastreaza rolul de a preveni infractiunile economice de orice natura, intre care tinta principala a acestei intiative legislative ar fi spalarea de bani. Companiei americane i se cere sa permită dezvoltatorilor accesul la NFC daca mai vrea ca serviciul sa fie activ si in Germania. Sunt o multime de dispozitive electronice dezvoltate de catre cei de la Apple care au fost echipate cu astfel de cipuri. Lucru care a dus la o oarecare exclusivitate Apple pe zona de plati cu telefonul.

Aceste cipuri NFC sunt prezente iPhone de la generatia 6 si pana la cel prezent. La fel sunt prezente si pe gama de ceasuri inteligente Apple Watch. Doar ca Apple Pay este singura aplicatie bancara de pe platforma iOS care prezinta acces la NFC. Este o situatie de concurenta neloiala, iar aceasta este una dintre practicile comune pentru cei de la Apple. Compania americana a mai fost acuzata, chiar anul asta, ca ar tine o multime de aplicatii din App Store ascunse in dauna propriilor aplicatii, lucru care, evident, s-a dovedit a fi adevarat. Plus ca compania din Copertino ar fi solicitat si sume de bani semnificative pentru a mentine aplicatiile anumitor dezvoltatori pe a doua cea mai mare platforma de aplicatii mobile. Spotify e singura companie care a luat atitudine si s-a dus cu un proces la Comisia Europeana, motiv pentru care Apple a schimbat algoritmul din App Store pentru a arata si alte aplicatii in afara de cele ale casei. Dar se pare ca cei de la Apple nu se invata minte pana nu au parte de un proces, iar Germania vrea sa se asigure de faptul ca Apple isi va schimba politica si in ceea ce priveste aceasta problema. 

Bancile care primesc acces la NFC trebuie sa se inscrie in Apple Pay si sa respecte cuvant cu cuvant conditiile impuse de catre compania americana. Lucru care inseamna, evident, si comisioane platite catre compania condusa de Tim Cook. Comisioane similare cu cele pe care compania din Copertino le-a cerut dezvoltatorilor de aplicatii pentru prezenta pe App Store. Normal ca respectivele banci sunt nemultumite de aceste conditii, iar autoritatile din Germania sar in apararea sistemul bancar clasic, in defavoarea noului sistem pe model fintech. Mai ales ca imbogateste companii precum Apple.