Nu stiu cati dintre voi jucati jocuri stiind ce inseamna titlurile lor in engleza, insa la Call of Duty: Modern Warfare titlul e putin cam ironic. Bine, prin putin ma refer la cat se poate de ironic, insa astea sunt doar #detalii. Dupa cum spuneam intr-un alt articol, industria gamingului este lipsita de originalitate. Motiv pentru care s-au putut ridica jocurile de tip battle royale ca Fortnite, PUBG, Apex Legends, samd. Pentru ca efectiv ele au fost singurele care au adus ceva nou. Restul creeaza si re-creeaza la infinit anumite concepte care au fost deja exploatate in sute de mii de alte instante. Cu alte cuvinte, in zona +18, sunt multe jocuri video care incearca sa recreeze razboiul in cea mai realista maniera, insa acest lucru nu functioneaza pentru nici unul dintre aceste titluri in modul in care si-ar fi dorit creatorii. Pe bune, e ca si cum jocurile video de acum ar fi jocuri realizate cu o totala lipsite de interes vizavi de razboi si de cum arata acesta in realitate. Bine, nu poate fi portretizat in mod exact pentru ca e un eveniment traumatic in viata fiecarui om care a avut ghinionul de a fi pe transee. Insa nici sa joci acelasi lucru pe repeat de la o alta companie. 

In acest sens, Call of Duty: Modern Warfare, noul reboot lansat la data de 25 octombrie, este un joc cat se poate de frustrant. Nu am o problema cu modul in care au fost realizate cadrele, scenele (partea grafica in general) sau cu modul in care te misti in joc. Sunt functii solide si clare pe care creatorii acestui joc le-au realizat cu succes. De asemenea, nu am absolut nicio problema cu modul multiplayerul online, care inca este unul cat se poate de distractiv, desi este cam camper-friendly. Borderline on family-friendly, oarecum.

In schimb, Call of Duty: Modern Warfare este frustrant, deoarece, in campania sa single player, cei de la Infinity Ward au reusit sa creeze o poveste de sapte ore despre un conflict militar din Orientul Mijlociu din 2019, fara sa spuna sau sa infatiseze absolut nimic relevant in legatura cu acest subiect. Este un lucru aproape impresionant. Aproape. Alte medii, precum filmul sau fictiunea, au scenarii mai bine gandite si scrise aroape pentru a comenta si a oferi privitorilor o perspectiva asupra impactului mai larg al razboiului si al conflictelor armate. Dar in 2019, jocuri precum Call of Duty: Modern Warfare par hotarate sa spuna cat mai putin pe tema acestui subiect.

Call of Duty a debutat in anul 2003, dar Call of Duty 4: Modern Warfare din 2007 a transformat seria intr-un eveniment anual la care se invart sume importante de bani. Unii adora acest lucru, altii il urasc, iar altii accepta tocmai pentru ceea ce este jocul. Ok, noul Modern Warfare nu e atat de rau, in afara faptului ca nu are absolut nici o treaba cu armamentul sau cu razboiul modern. Cu toate astea, reprezinta acel tip de joc care te captiveaza. Insa este putin sub asteptari, trebuie sa recunosc.