Se zvoneste ca urmatorul Apple MacBook Pro de 16 inci ar putea iesi luna viitoare, cel putin asa sustin cele mai recente speculatii in privinta noului dispozitiv. Aceastea vin de la firma de analiza TrendForce, care a facut observatia intr-un raport despre piata laptopurilor si perspectivele acesteia in legatura cu trimestrul al treilea al anului. Si realistic vorbind, avand in vedere multimea de zvonuri in legatura cu Mac Book Pro de 16 inch, exista o posibilitate, cat de mica, sa vedem acest nou model pe piata la urma urmei. Dupa cum a observat Mac Rumors, TrendForce a observat ca, impreuna cu o cerere puternica de Chromebook-uri pe masura ce se intoarce sezonul Back to School, „vedem produse noi care apar pe rafturi, cum ar fi MacBook-ul de 16 inci al Apple”.

Daca noul MacBook al celor de la Apple este, intr-adevar, un dispozitiv real si este pregatit pentru o lansare Q3, inseamna ca noul dispozitiv va fi pus la vanzare, cel mai probabil, in cursul lunii septembrie (luna finala a trimestrului respectiv). Am auzit o gramada de alte zvonuri recente in privinta pretinsului laptop al celor de la Apple, inclusiv comentarii ale lui Jeff Lin la firma de analiza IHS Markit, care considera faptul ca modelul MacBook Pro de 16 inch va fi dezvaluit si va intra in productie in luna septembrie – indicand faptul ca ar urma o posibila lansare la scurt timp dupa anuntul oficial. Ca cel tarziu pana in noiembrie, modelele MackBook Pro de 16 inch ar trebui sa apara pe rafturile magazinelor din Statele Unite. Sunt sceptic in privinta faptului ca s-ar putea intampla un asemenea scenariu, insa nu se stie niciodata. Deci, tot ce pot spune este ca ramane de vazut cam in ce masura va fi sau nu lansat acest “MacBook Pro de 16 inch”. Daca, intr-adevar, Apple pregateste un asmenea proiect pentru lansare. 

Alte zvonuri interesante

Interesant, Jeff Lin sustine, de asemenea, ca lansarea acestui model de 16 inci va insemna ca Apple va scoate de pe piata actuala versiune de 15.4 inci a MacBook Pro, inlocuind-o efectiv cu noul dispozitiv. Deci, da, a fost laptopul vechi, a functionat bine pentru cativa ani de zile, e vremea sa-l aruncam de pe rafturile magazinelor si sa-l inlocuim cu un model nou. Genul asta de zvonuri nu inceteaza niciodata sa ma amuze, mai ales felul in care se prezice disparitia unui dispozitiv sau altuia in detrimentul unuia mai nou… cand, de fapt, nici nu e sigura aparitia acestuia pe piata in primul rand.

In fine. Zvonul spune ca, in timp ce MacBook Pro de 16 inci va avea un ecran mai mare, acesta va avea marginile mult mai subtiri, ceea ce le-ar permite celor de la Apple sa pastreze carcasa la aceeasi dimensiune ca actualul MacBook Pro de 15 inci.

Previziuni suplimentare in legatura cu presupusul nou MacBook Pro includ ca acesta va pastra aceleasi procesoare de actualizare Intel Coffee Lake-H, utilizate pentru actualul MacBook Pro de 15 inch si ca va fi echipat cu un ecran LCD cu o rezolutie de 3.072 x 1.920 pixeli.