In mai putin de o luna, pe 7 august, Samsung isi va lansa unul dintre cele mai noi telefoane mobile (sau cel mai nou, pentru ca nu se stie cand va aparea al doilea Galaxy Fold) si anume Galaxy Note 10. Daca vrei sa cheltui un ban in plus pentru a-ti achizitiona versiunea premium a noii game, trebuie sa stii ca nu sunt diferente atat de mari intre Note 10 Plus si modelul standard. Vor exista cateva diferente din punct de vedere al specificatiilor, dar si cateva diferente la design. Eu consider ca aceste diferente nu-si merita un plus de bani, insa daca vezi lucrurile altfel, n-ai decat sa cheltuiesti in plus. Nimeni n-o sa te opreasca, dar daca citesti acest articol, nu da vina pe faptul ca nu ai fost informat atunci cand n-o sa ai ce manca. Bun, sa vedem ce ne pregateste modelul premium.

Specificatii

Samsung Galaxy Note 10 Plus va avea un ecran cu diagonala de 6.75 inci 2K+ Dynamic AMOLED, ceea ce este un plus fata de ecranul de 6.4 inch al modelului standard. Daca iti plac telefoanele mai mari, atunci s-ar putea ca acest model sa fie exact ce iti doresti (sau nu). Din punct de vedere al memoriei interne, Note 10 Plus va avea pana la 12 GB memorie RAM (cel mai probabil) si un spatiu de stocare de cel putin 256 GB. De asemenea, fata de modelul standard, Note 10 Plus ar urma sa aiba un slot pentru card SSD, asa ca ai putea sa-ti extinzi spatiul de stocare pana la… probabil 1 TB sau 1.5 TB. Vom vedea in functie de variantele pentru spatiul de stocare si costul lor.

La fel ca si Note 10, modelul Plus nu va avea incorporat un jack audio de 3.5 mm, insa va avea un spatiu pentru stylus S Pen.

Cea mai mare diferenta intre cele doua modele, insa, consta in faptul ca, pentru Note 10 Plus, Samsung foloseste un senzor 3D ToF, pe care cel standard nu-l are. Modelul mai are inca un senzor, insa intrebuintarea acestuia nu este clara. Deci, pentru o scurta recapitulare: specificatii putin mai bune, slot pentru card SSD si doi senzori sunt pana acum armele Samsung pentru a te convinge sa cumperi modelul mai scump. Slabut, sincer sa fiu.

Apoi, pe versiunea Note 10 Plus, butoanele sunt un pic mai jos, cel mai probabil din motive de ergonomie. In afara de diferentele pe care le-am enumerat pana acum, butoanele, camerele si ecranul sunt amplasate si construite la fel, iar nuantele de culoare vor fi cam aceleasi. In concluzie, nu se merita atat de mult sa cumperi modelul mai scump, mai ales avand in vedere faptul ca nici unul dintre modelele ce urmeaza a fi lansate de Samsung nu va fi ieftin.

Pret

Si, ajungem intr-un final si la pret. Samsung Galaxy Note 10 Plus va porni de la 1150 de euro (5443 de lei in banii nostri). Modelul este cu 150 de euro mai scump in comparatie cu Note 10 standard.