In cadrul conferintei E3 a Xbox, de duminica, Microsoft a dezvaluit o noua actualizare a Xbox Elite Controller Series 2. Ceea ce inseamna faptul ca noul controller are acum mai multe ajustari ale barelor de protectie, manerelor si degetelor. Si mult mai multe optiuni pentru o experienta de gaming mai placuta pe Xbox. Inca nu a fost lansat oficial, insa cei de la Microsoft au tinut sa prezinte, intr-un trailer de aproximativ 90 de secunde, toate noile caracteristici ale controlerului. Pe scurt, dispozitivul va avea:

  • Poansoane de tensiune reglabile 
  • Un control mai bun asupra preciziei de joc
  • Aderenta la declansare si margini de protectie cu un design complet nou
  • Un invelis din cauciuc, pentru un plus de confort
  • Conexiune la Bluetooth
  • Trei profiluri
  • Baterie interna reincarcabila si o durata de viata de 40 de ore pe incarcare.

In timp ce sunt sigur ca noul controllerul va functiona atat pe Xbox One, cat si pe PC, nu stiu exact pentru ce alte dispozitive ar putea sa fie disponibil. Iar intrebarea principala este daca va functiona impreuna cu urmatoarea consola Xbox, Xbox Scarlett, Nici o sursa pentru stirile de gaming nu poate sa spuna sigur ca da, plus ca inca nu a fost anuntat nici o data pentru lansarea Series 2. Cu toate ca, daca doresti sa comanzi un model, acestea sunt disponibile in comenzi de tip pre-oreder pe xbox.com.

Trebuie sa recunosc totusi, noile imbunatatiri pe care le va prezenta acest Xbox Elite Controller Series 2 sunt lucruri pe care le astepta de mult orice gamer care prefera Xbox in dauna tuturor celorlalte platforme pentru jocuri video. Mai ales atunci cand vine vorba despre un controller care sa aiba conexiune prin Bluetooth. Adica, sunt seturi de casti, de boxe care au aceasta functie, insa pana acum un controller pentru Xbox nu a prezentat aceasta caracteristica. In al doilea rand, bateria prezinta o usoara imbunatatire in comparatie cu modelele precedente, pentru simplul fapt ca poate sa reziste pana la 40 de ore dupa ce este reincarcat. 40 de ore de joc continuu, desi ma indoiesc de faptul ca exista gameri care ar putea petrece atat de mult timp in fata unui ecran pentru o sesiune de gaming. Sau exista? Nimic nu mai surprinde atunci cand vine vorba de tehnologie.

Xbox promite si ca acest controller are o mai mare precizie de joc, pensoane de tensiune reglabile. Din nou, erau imbunatatiri care trebuiau aduse de mult. In fine.

Alte evenimente ale conferintei Xbox E3

Intr-o alta ordine de idei, in cadrul conferintei, cei de la Microsoft au mai lansat un trailer pentru Star Wars Jedi: Fallen Order. De asemenea, au fost anuntate noi caracteristici pentru jocul pex Legends, care se poate descarca gratuit. Compania a prezentat, de asemenea, o noua actualizare pentru The Sims 4. In cele din urma, compania a discutat despre recenziile mixte pentru jocul sau de actiune-aventura, Anthem, spunand ca “a invatat foarte mult” din acest esec si ca a avut planificate mai multe actualizari si caracteristici.