Google Pixel 3a si Pixel 3a XL au fost lansate la mijlocul lunii trecute, dupa luni de asteptare, fiind telefoane despre care se vorbea inca de la inceputul anului. Insa, se pare ca aceste noi modele au avut parte si de primele lor dificultati tehnice. Astfel, telefoanele Google Pixel 3a di 3A XL se opresc din cand in cand, in mod aleatoriu, potrivit unor utilizatori.

Astfel, intr-un mesaj publicat pe Reddit, un utilizator sustine faptul ca telefonul ii moare in mod continuu si, de fiecare data cand trebuie sa se reaprinda, acesta necesita o resetare  prin menținerea butonului de alimentare in jos timp de 30 de secunde. “Am avut trei intreruperi de ieri, inclusiv peste noapte, ceea ce m-a facut sa pierd alarma de cateva ori”, spunea utilizatorul in postul respectiv. “Si inca o alta inchidere in seara asta”, continua utilizatorul, ca si cum si-ar fi tras o palma peste fata in fata monitorului in timp ce scria aceste randuri.

Un alt utilizator Reddit a spus ca a sunat la Google dupa ce telefonul sau Pixel 3a se inchidea o data pe zi timp de cateva zile, si i s-a spus sa-si faca o resetare din fabrica. Normal ca nu a functionat cum trebuie nici in urma acestei resetari din fabrica, insa e bine macar ca cei de la Google stiu unde sa gaseasca problema. Asa cum a raportat publicatia Android Police, un utilizator Pixel a spus ca ori de cate ori se conectează la reteaua Wi-Fi de lucru si lasă telefonul sa stea timp de aproximativ 10 minute, acesta necesita o repornire.

In ciuda faptului ca problema a devenit suficient de virala la acest subiect, Google inca nu a facut un comentariu pe aceasta tema. Probabil ca o sa mai treaca ceva timp pana aflam vesti de la Google. Ca si de la Apple, de altfel, caruia i-au luat luni de zile sa raspunda in cazul unei probleme pe care o avea iPhone 6, daca nu ma inseala memoria. 

Si nu e singurul model din gama produsa de motorul de cautare care intampina asemenea dificultati tehnice. Probleme din versiunile anterioare ale lui Pixel au cauzat mai multe situatii neplacute pentru cei de la Google, gigantul tehnic fiind de acord, saptamana trecuta, cu o rezolvare de 7.25 de milioane de dolari intr-un proces de actiune de clasa, adus de proprietarii de smartphone-uri originale Pixel si Pixel XL. Acum, se pare ca s-ar putea sa urmeze un nou proces, de data aceasta cu proprietarii de Pixel 3a si Pixel 3a XL. Telefoanele afectate au fost dezvoltate inainte de 4 ianuarie 2017. Proprietarii au dat in judecata Google in februarie 2018, dupa ce au afirmat ca li s-au vandut, in mod intentionat telefoane defecte. In plangerea initiala, s-a sustinut faptul ca sute de clienti au avut “probleme grave cu microfonul”. Iar Google Pixel 2 XL a experimentat probleme de arsura in 2017.