CIA se pregateste sa posteze cateva fotografii – pe social media. Agenta de informatii, de regula secreta, pare ca intentioneaza sa-si lanseze o pagina pe Instagram in viitorul apropiat. Sau cel putin asa a declarat directorul CIA, Gina Haspel, in cadrul unui forum national de securitate joi, la Universitatea Auburn. Haspel a declasificat planurile agentiei in timp ce discuta despre recrutii din domeniul social media-media si provocarea agentiei de a incerca sa fie cat mai transparenta posibil in mediul online in ceea ce priveste activitatile sale. “Doar pentru a vorbi un moment despre transparenta, desigur ca CIA are un cont de  Twitter”, a spus Haspel. “Biroul nostru de afaceri publice se pregateste sa lanseze si contul nostru de Instagram”.

Haspel a recunoscut ca unii agenti de la sediul agentiei, in Langley, Virginia, nu sunt prea dornici de a oferi populatiei prea multe detalii in legatura cu activitatea pe care cei de la CIA o au in portofoliu, dupa cum a remarcat si publicatia Mashable, care a raportat anterior despre dezvoltarea acestui proiect al agentiei de informatii americane. “Încercam sa fim cat se poate de deschisi si sa protejam in acelasi timp secretele pe care trebuie sa le protejam”, a spus Haspel. Dupa cum a remarcat deja si Haspel, CIA are deja un cont oficial pe Twitter, cu mai mult de 2.5 milioane de urmaritori, insa contul agentiei pare sa fie utilizat in cea mai mare parte cu scopul de a recruta agenti noi si pentru a oferi utilizatorilor date in legatura cu istoria agentiei, date care includ, printre altele, atat evenimentele cele mai notabile, cat si unele dintre cifrele sale cheie de-a lungul anilor.

Nu exista nici un cuvant despre momentul in care contul de Instagram al agentiei va incepe să partajeze fotografii – sau daca fotografiile provin de la acele camere mici de spionare pe care le vedeti in filmele sau serialele cu agenti secreti. Un reprezentant al CIA a refuzat sa comenteze dincolo de comentariile lui Haspel. Este un anunt cat se poate de interesant prin prisma faptului ca nu se stie exact ce fel de fotografii vor posta cei de la agentia americana de informatii, pentru ca ei trebuie mai ales sa-si apere informatiile secrete, sa fie cat mai transparenti in privinta activitatii la sediul lor din Langley. Ce ar urma CIA sa posteze pe contul lor de Instagram? Poze cu echipa de detectivi si agenti lucrand la un dosar anume? Poze cu siglele si emblemele agentiei? Intr-adevar, globalizarea lumii prin internet este un fenomen, insa atunci cand pana si cei de la CIA, care au atatea informatii de protejat impotriva hackerilor si a opiniei publice, au ajuns sa se joace cu ideea de a-si crea un cont pe Instagram. Este o notiune incredibil de aberanta, si nu inteleg ce ar putea cauta un serviciu secret de informatii pe o platforma cu tineri de 15-16 ani care-si posteaza fotografii si videoclipuri (aka story) cu vietile lor plictisitoare pentru a se remarca in fata prietenilor. Mai urmeaza un cont de TikTok.