Joc de actiune-aventura God of War a castigat premiul pentru cel mai bun joc al anului 2018 in cadrul celei de-a 15-a conferinta anuala pentru decernarea premiilor Bafta Games. Astfel, God of War se bucura de un nou premiu, sfarsitul anului trecut si inceputul acestui an aducand noului titlu al francizei cu acelasi nume o multime de premii in cadrul mai multor conferinte importante, dintre care cel mai notabil premiu fiind acela de joc al anului in cadrul Premiilor GDC. God of War IV este un joc video de actiune-aventura, dezvoltat de Santa Monica Studio si publicat de Sony Interactive Entertainment. A fost lansat la data de 20 aprilie 2018, pentru platforma PlayStation 4 (PS4) si este cel de-al optelea titlu din seria God of War, si continuarea de la God of War III, jocul lansat in 2010. Spre deosebire de jocurile anterioare, care se bazau pe mitologia greaca, acest nou titlu se concentreaza pe mitologia norvegiana, actiunea jocului fiind stabilita in Norvegia antica, in regiunea Midgard. Insa o face fara sa taie din elementele care au consacrat jocurile acestei francize, motiv pentru care se bucura, in prezent, de un suport si o popularitate atat de mare in lumea gaming-ului.

Primul joc din seria God of War a fost lansat in 2005. Acest al optulea titlu al seriei este despre celebrul sau personaj, Kratos, fiul lui Zeus, in rolul de parinte singur luptandu-se cu diferiti monstri din folclorul norvegian. Cory Barlog, directorul productiei God of War, a declarat ca premiul BBC a fost “uimitor, coplesitor si infricosator”. El a spus ca victoria God of War, si nu numai la aceste premii, a demonstrat ca jocurile bazate povestiri inca pot fi la fel de “relevante” ca si titlurile populare pe stil battle royale, asta dupa ce cel din urma gen a inregistrat o crestere de popularitate semnificativa pe piata de jocuri video in ultima vreme, mai ales cu titluri precum PUGB si Fortnite.

Castigatorii Bafta Awards

Cel mai bun joc original: Into the Breach

Cel mai bun soundtrack: God of War

Cel mai bun design: The Return of the Obra Dinn

Cel mai bun joc in evolutie: Fortnite

Cea mai buna narativa: God of War

Cel mai bun debut: Yoku’s Island Express

Cel mai bun joc pentru mobil: Florence

Cel mai bun joc pentru familie: Nintendo Labo

Cea mai buna grafica: The Return of the Obra Dinn

Cel mai bun joc multiplayer: A Way Out

Cel mai bun joc cu realizări audio: God of War

Cel mai inovativ joc: Nintendo Labo

Cel mai bun joc britanic: Forza Horizon 4

Cel mai bun divertisment: My Child Lebensborn

Jocul mobil al anului (votul publicului): Old School Runescape

Cel mai bun joc: God of War

Red Dead Redemption 2, nici un premiu

Cel mai suprinzator aspect in legatura cu aceasta gala a fost faptul ca Red Dead Redemption 2, un joc de la Rockstar Games care a fost unul dintre cele mai bune titluri ale anului trecut, nu a luat nici un premiu in cadrul acestor Bafta Awards, in ciuda faptului ca ar fi meritat. Jocul a avut parte de nominalizari la 6 categorii diferite, insa tot a putut sa plece cu mana goala dupa aceasta confeinta.